söndag 3 juli 2011

Dag 17 Grand Canyon

Upp tidigare än vanligt! Nu är vi så trötta på frukosten och kaffet som är så tunt att man ser botten på muggen! Vi har bestämt att göra något åt det! Vi ska köpa nescafe så vi får kaffe!! Redan vid halv sju startade vi och på förmiddagen åkte vi in i en ny tidzon och vips fick vi en timme mer av dagen!
Vårt första mål  var meteorithålet utanför Flagstaff. Vilket jävla smäll det måste har varit för 50 000 år sedan! Vi tittade på hålet och gick lite på museét.

Galet varmt är det idag.
Väl framme i Flagstaff var Å (alla vi andra också) divor. Det fick bli en lunch på Dennys innan vi fixade ett hotellrum för natten. Mätta och glada började jakten på ett rum. Vi var lite oroliga för vi såg att det var mycket folk i stan. Första hotellet var fullt, så vi fortsatte till grannen. Precis innan vi kom hade de fått ett återbud! Det fanns bara ett rum så inatt får vi dela. In med grejerna och nu var det dags för Grand Canoyn.


Vi valde att åka till de sydöstra delarna! På väg upp hade vi värmerekord. 108 farenheit, ca 42 grader. Längs vägen upp fanns det utkiksställen och vi stannade på ett. Underbar utsikt och storslaget men det var inte mycket mot vad som skulle komma! Det visste vi inte så för oss var det wow!! Där handlade också Å och M drömfångare gjorda av indianerna på plats.Vi fick betala en avgift på 25 dollar för alla oss och biljetten kan vi använda i sju dagar  på andra platser i Grand Canyon.

Väl upp blev det WOW! Eftersom det är i USA tar man bilen runt till olika platser för att se olika vyer på den oändliga Grand Canyon.Går inte att beskriva så bilderna får tala för sig själva.

Det här är verkligen en bedrift av M!

Tillbaka till Flagstaff tog vi en annan väg och igen varnades det för pantrar. Väl framme var vi helt vimmelkantiga och trötta av upplevelsen så vi beslutade att åka till Walmart och köpa en grönsakstallrik vi sett förut. Men den här Wallmarten hade knappt någon mat och bara storpack! Det fick bli Subway och sen hem och smälta allt och sova!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar