fredag 1 juli 2011

Dag 16 Westernmuseeum och indianland

Iväg tidigt! Vi stannade till vid ett westernmuseeum och blev guidade av en trevlig herre som också hade anknytning till Sverige! Granne eller nåt men ändå! Sen åkte vi vidare till Three Rivers Petroglyph Site. dag ändrade landskapet karaktär.

Från platt blev det berg och dalar. "Kullibulligt" som Å säger. Fantastiskt vackert med stora öde landskap.

Vi fick också se baksidan av torkan som de har. Det hade brunnit och brann på flera ställen. Alla vattendrag och floder är helt torra.


Vi stannade i Tularosa för att tanka i oss mat inför den stundande vandringen.

Vi tänkte äta på "Donken" men när vi åkte av för att vända var det en mexicansk restaurang mitt framför näsan. Att det var många bilar utanför gjorde att vi stannade och gick in. Viken tur för där fick vi bl a en fantastisk crispy chicken salat. Deras salsa var också het och välsmakande. P avslutade lunchen med att hälla ut sitt iste över Å! Bra jobbat!Mätta och belåtna styrde vi mot Three Rivers Petroglyph Site och vi kom dit precis den tiden vi skulle undvika. Mitt på dagen i den här värmen! Men vi vikingar fixar det mesta! Solglasögon, hatt, vatten och gympaskor så var vi redo.

Vikingarna;)

M och P var lite oroliga för det fanns varningsskyltar som sa att det bor skallerormar i området. Men coola Å och J gick först och banade väg! Riktigt häftigt att se saker som indianenra suttit precis här och gjort för 1000 år sedan. Ett oväder på sidan av oss gjorde att vi skynda på lite, men vi klarade oss!
Svettiga men nöjda satte vi oss i bilen och körde till Albuquerque, där vi nu ska sova på ett Days Inn för att dra vidare tidigt i morgon.

3 kommentarer:

 1. Har nu läst igenom alla inlägg och ger er 5/5 poäng. Riktigt kul att ni uppdaterar dagligen. Det kommer ni vara glada åt efter resans slut.

  Jag har en uppgift till syntaren, en karta med utmarkerad färdsträcka. Om ni inte har en syntare eller så. Så har vi så mycket dötid på jobbet nu när katten är borta, så vi har tid att knåpa ihop en ;)

  Och för Guds skull P missa inte all amerikansk öl! Jag ser bara engelsk :( Tips Brooklyn - One!

  SvaraRadera
 2. Jag har ett annat syntartips. Nu när det är så hög luftfuktighet så är ett polaroidfilter till kameran toppen. Landskapsbilderna blir klarare! Himlen blir blåare, gräset grönare osv. Man tittar på skärmen och vrider filtret tills det ser bra ut. Jag tror ni har 49mm filtergänga så tex detta skulle passa http://www.cyberphoto.se/info.php?article=DHGP49

  Nä nu ska jag dricka upp min amerikanska öl :)

  SvaraRadera
 3. Tjena Martin
  Ja bloggen kommer att vara viktig för minnet. Vi har tagit sjukt många foton och många filmer så det finns mycket att rota i till vintern.
  Utmarkerad färdsträcka är en självklarhet och uppdateras efter varje resdag. Vet dock inte hur jag får till det i bloggen men det utgår jag ifrån att du tipsar mig om.
  När det gäller öl så finns det om du sa riktigt god öl over here.
  I New Orleans så hittade vi ett ställe som gjorde sitt eget öl i huset, riktigt gott och vi drack oss igenom sortimentet.
  Tack för tipset med filtret, men nu är vi i trakter med torrare klimat så det är överpelat för denna gång.
  Är dock supernöjd med den nyinköpta kameran, en Sony NEX-3K.

  SvaraRadera