fredag 24 juni 2011

Dag 8 Riktiga turister och pubrunda.

Vi började dagen med att tvätta två maskiner. Tur att det också finns tumlare för annars skulle våra kläder aldrig torka!

Halv ett kom bussen för Vip-touren vi beställt. Den kostade 45 dollar/person. Det var vi och en massa jättestora amerikanare inklusive Harry vår guide.

 Vi fick se en massa platser bl.a franska kvarteret, Lake Pontchartrain, Missisippifloden, St Louis Cemetry no.3 (kyrkogård), men det som gjorde störst intryck var när vi fick se Katrinas förstörelse. Vi såg hur högt vattnet steg, förstörda hus och där människor skrivit på husen hur många döda djur och människor man hittat i de genomsökta husen. Det var så overkligt och sorgligt att se.

Vi valde att hoppa av vid restaurangen Mother´s där vi åt och tog en öl. Ett dinner som blivit kvar med klassisk New Orleans mat.Å och M beställde också en sweet potato pie.Pajen var inte det godaste vi ätit men maten var supergod och vi kan varmt rekommendera att äta här!

När vi tagit en vila på hotellet var det dags att dra ner på den planerade pubrundan.Vi började med ett måste, en drink/öl på en balkong. Det började dock regna mer och mer så vi fick dra oss in. Ett måste till är att gå på pub med live musik, sagt och gjort Crescent City  Brewhouse blev nästa ställe. Ett toppenställe där de gör sin egen öl på plats. Å och M drack vodka på amerikaners vis, vodka och clubsoda. Inte att rekommendera, vi avslutade med en kapten Morgan och cola. Mycket bättre!!
Himlen öppnade sig  med blixt och dunder. P fixde två paraplyer för det kom lite för mycket regn, trots att vi inte är gjorda av socker! Å och M dansade i regnet och pölarna. Som vanligt avslutade vi med ett besök på pharmacy där vi köpte öl och bacardi razz. Hemma hos Å och P delade på bacardin "Tjejdricka" enligt P!
 Sen tack och godnatt!

1 kommentar:

  1. Tjej-öl! Ingen mer Engelsk öl för er. Sitter själv med en Sierra Nevada - Pale Ale. Om ni hittar Brooklyn - One ska ni smaka på den. Den är tappad på 75cl flaskor så det är ok att dela.

    SvaraRadera