fredag 24 juni 2011

Dag 7 Fyra delstater och en tidszon

Start i Florida, shoppingstopp i Alabama (på initiativ av P och J!!!), ytterligare ett shoppingstopp i Missisippi och till slut landade vi i Lousiana och The Big Easy.
På ett av shoppingstoppen fick Å sitt lystmäte i böcker. Barnes and Nobels är verkligen en guldgruva för en bokälskare. M "kicked a hornets nest"eller i alla fall EN geting och fick en rejält svullen tå. Inte kul alls.

Eftersom vi numer är lyckliga ägare till ett flertal kylväskor kör vi en "budgetlunch" lite då och då. Dvs vi handlar bröd, pålägg, grönsaker och frukt och äter lunch i bilen. Sparar både tid och pengar:)

Ett annat tips är att alltid se till att ha gott om vatten och gärna lite olika sorters snacks i bilen. Vatten för att det är varmt här, rejält varmt, och snacks för att hungriga resenärer är mindre trevliga resenärer. Och när det är över 30 grader dag efter dag kan det också vara bra att ha med resorb för att hålla saltbalansen. Nog med praktiska tips!

 Efter att ha räknat dagar och nätter kvar på resan (och de är fortfarande många) beslutade vi att stanna tre nätter i New Orleans.


kvällen tog vi den klassiska turen ner för Burbon street och det kryllande verkligen av mer eller mindre skumma barer, stripklubbar och annan aktivitet som vi nog inte ens vill vet vad det är... 
Med det avklarat tog vi en öl på ett klassiskt ölhak Harry's Corner och åt klassisk cajunmat på Gumbo Pot. 
Musik spelas i vart och vartannat gathörn och stämningen är verkligen Easy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar