söndag 9 januari 2011

Vad har hänt hittills? Del 1

När vi väl, en härlig grillkväll i somras, bestämt oss för vart Drömresan skulle gå den här gången började vi att spana in kartor över USA. Vi googlade, surfade och köpte reseböcker. Och Lonley Planet har gjort en toppenbok med förslag på roadtrips som vi utgick från när vi började planera (om man är okej med att läsa på engelska). Vi bestämde också att vi skulle vänta till december innan vi bestämde hundra att verkligen åka sommaren 2011 (annars hade det blivit 2012).

Vi kom överens om att resan skulle gå från Miami till San Fransisco eller vice versa och när december kom var vi helt på det klara med att det måste bli 2011. Så nu var det dags att börja spana in flygresor till och från Staterna. Och här kommer ett TIPS: Surfa runt ordentligt under flera dagar! Och testa många olika datum! När jag till slut fick upp samma flygbolag som billigast hela tiden, gick jag in på flygbolagets egen hemsida och priset sjönk ytterligare lite till. Den här gången var det Air Berlin som blev segraren:) Och det var betydligt billigare att flyga hem från Los Angeles än från San Fransisco. Så nu är resorna bokade.

Den 16 juni flyger vi från Arlanda till Miami, via Berlin.Den 14 juli flyger vi hem från Los Angeles och den här gången blir det två mellanlandningar. Knepigt nog båda i Tyskland. Den totala kostnaden per person är ungefär 7500 kr (ungefär eftersom biljetterna betalas i Euro).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar